Loading...
ΚρανιοΙερή θεραπεία2018-11-07T13:15:20+00:00

ΚρανιοΙερή θεραπεία

Η ΚρανιοΙερή θεραπεία είναι μια σχετικά καινούρια μέθοδος που αναπτύχθηκε στις Η.Π.Α. κυρίως από οστεοπαθητικούς και τον νευροχειρούργο Upledger. Τα τελευταία 15 χρόνια στην Ηπειρωτική Ευρώπη εξελίχθηκε στην Νέο-ΚρανιοIερή θεραπεία.

Βασίζεται στον κρανιοιερό ρυθμό (KIP), που δημιουργείται από την παραγωγή και εκροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ENY), που περιλούζει και θρέφει τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα εντός των μηνίγγων.

Ο KIP έχει την ιδιομορφία κάπου – κάπου να παύει. Κατά τη διάρκεια της παύσης έχει διαπιστωθεί ότι το σώμα μπαίνει στη διαδικασία της αυτοθεραπείας και κατά συνέπεια της “συνειδητοποίησης”.

Η συνεδρία

Η συνεδρία διαρκεί 65-75 λεπτά και γίνεται με απαλό άγγιγμα 5 γραμμαρίων (μη παρεμβατικό), κυρίως στο κρανίο και κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, μέχρι και το ιερό οστό από όπου προκύπτει και το όνομά της.

Το ήπιο αυτό άγγιγμα σε συνδυασμό με τον “άπειρο” χρόνο που προσφέρουμε στο σώμα, μεταφέρει το μήνυμα σε αυτό ότι το αποδεχόμαστε με την όποια αλήθεια του τώρα.

Και αυτή η αλήθεια μπορεί να είναι ο πόνος ή το οποιοδήποτε μπλοκάρισμα.

Επειδή ακριβώς υποστηρίζεται το κεντρικό νευρικό σύστημα ο θεραπευόμενος μπαίνει σε χαλάρωση χωρίς αυτό να είναι ο σκοπός, απλά συμβαίνει.
Με τη χαλάρωση αρχίζουν να λύνονται μπλοκαρίσματα του σώματος. Πολλές φορές η όλη διαδικασία υποστηρίζεται μέσω του “θεραπευτικού διαλόγου”, όπου ο θεραπευόμενος έρχεται σε επαφή με το σώμα του ή καλύτερα με τον “εαυτό του”.

Ατυχήματα, τραυματισμοί ή καταπιεσμένα συναισθήματα δημιουργούν μέσα μας βαθιές αλλαγές που διαταράσσουν την υγεία και την προσωπικότητά μας. Ο θεραπευόμενος εντοπίζει και κατανοεί τι είναι αυτό που τον κάνει να πονάει, να φοβάται ή ότι άλλο του δημιουργεί δυσαρμονίες τόσο στο σώμα, όσο και στην καθημερινή του ζωή.

Αναγνωρίζει και τον δικό του ρόλο που επέφερε την όποια ασθένεια ή μπλοκάρισμα και έτσι μπορεί να συμβάλει ενεργά στη θεραπεία του.

Το σώμα αντλεί υποστήριξη και θεραπευτικό δυναμικό μέχρι και δέκα μέρες μετά τη συνεδρία.

Γιατί να διαλέξω την ΚρανιοΙερή θεραπεία;

Λειτουργεί προληπτικά για την υγεία όλου του οργανισμού, επομένως απευθύνεται ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ενεργοποιεί και αναζωογονεί όλον τον οργανισμό, διότι επιδρά άμεσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στο ορμονικό.

Χαλαρώνει το σώμα επιφέροντας ανακούφιση και ξεκούραση.

Επιτυγχάνει κυτταρική αναζωογόνηση και εξισορρόπηση των εσωτερικών παραγόντων, που προκαλούν το κυτταρικό stress.

Σε φέρνει σε επαφή με τη σοφία του σώματός σου, ανακαλύπτεις τις αλήθειες για τον εαυτό σου, μαθαίνεις να αναλαμβάνεις τις ευθύνες απέναντι στον εαυτό σου.

Αντιμετωπίζει φόβους και ψυχοσωματικά διερευνώντας και εξαλείφοντας την ουσία τους.

Υποστηρίζει και βελτιώνει αποτελεσματικά τις κινήσεις των οστών π.χ σπονδύλων, κροταφογναθικής άρθρωσης -τρίξιμο δοντιών-, με πολύ απαλό άγγιγμα.

Είναι χρήσιμη πριν και μετά από χειρουργική επέμβαση. Τόσο για να προετοιμαστεί το σώμα όσο και για πιο γρήγορη αποκατάσταση.

Μέσω της τεχνικής της σωματο-συναισθηματικής απελευθέρωσης, βοηθά να απαλλαχθεί ο οργανισμός από τις επιδράσεις τραυμάτων, τόσο σωματικών όσο και νοητικών.