Ανοίγοντας μια καινούργια πόρτα…

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου μαθήματος που καλούμαστε να συμμετέχουμε σήμερα καθώς η κβαντική θεραπευτική στηρίζεται πάνω στις θεωρίες της κβαντικής φυσικής που άνοιξε μια νέα πόρτα στην κατανόηση του σύμπαντος και της ίδιας της ύπαρξης.

Η κβαντική φυσική έχει απαντήσει σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα πολλών χρόνων, αλλά έχει προσθέσει νέα πιο ιδιαίτερα ερωτήματα στα κεφάλια επιστημόνων και τώρα πια και όλων των θεραπευτών εναλλακτικών και μη.

Η ανθρώπινη συνειδητότητα έχει περάσει σε άλλα επίπεδα πια και όσο και να αντιμάχονται κάποιοι σ’ αυτή την αλλαγή, το ποτάμι ποτέ δεν γύρισε πίσω…

Μιλάμε λοιπόν για μια καινούργια αντίληψη της θεραπευτικής αλλά όχι για μια καινούργια θεραπευτική καθότι, όπως θα καταλάβετε στη συνέχεια, όλες οι θεραπευτικές μέθοδοι έχουν κοινό στόχο την Ίαση, τη Θεραπεία. Για την κλασσική ιατρική, θεραπεία θα πει εξαφάνιση του συμπτώματος και πολλές φορές και της αιτίας του. Για τους εναλλακτικούς, θεραπεία θα πει αλλαγή. Αλλαγή της στάσης και των προσδοκιών του θεραπευόμενου που τον έφεραν στην κατάσταση να εκδηλώσει το σύμπτωμα.

Άρα η αιτία ή οι αιτίες βρίσκονται σε πολλαπλά επίπεδα της ύπαρξης του θεραπευόμενου. Συνήθως είναι κρυμμένες. Γι’ αυτό η κάθε τεχνική έχει να προσφέρει κάτι στον κάθε θεραπευόμενο. Κάθε μια μπορεί να πιάσει, να βρει, να θεραπεύσει μια αιτία ή μία φλούδα του κρεμμυδιού που περιβάλλει την αιτία.

Πάντως, σε όποιο ερώτημα και να τεθεί γύρω από την ασθένεια (εγώ προτιμώ να λέω σύμπτωμα) η απάντηση είναι πάντα μία: ο Άνθρωπος.

Τι είναι όμως η κβαντική θεραπευτική;

Είναι μια θεραπευτική προσέγγιση-τεχνική η οποία στηρίζεται-αποδεικνύεται και εφαρμόζει τις αρχές της κβαντικής φυσικής.

Εν αρχή λοιπόν το κβάντουμ:

Το μικρότερο σωματίδιο της ύλης, αόρατο και άπειρο περιλαμβάνει μέσα του την πληροφορία για τα πάντα, για το όλον, γνωστά και άγνωστα, ορατά και αόρατα. Ιδιότητα μοναδική και θαυμαστή! Η εξής πρωταρχική:

Εκδηλώνει την πληροφορία τού πεδίου στο οποίο συντονίζεται

Και εδώ πάμε στον αμέσως επόμενο ορισμό:

Μορφογεννητικά πεδία

Πατέρας τους ο Rupert Sbedrete και ορισμός τους: Παγκόσμια μνήμη που εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες και όλες τις ενέργειες που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν ποτέ, καθότι σε αυτά τα πεδία δεν υπάρχει χρόνος. Τα μορφογεννητικά πεδία αντιδρούν και αλλάζουν με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα οράματα, τη φαντασία και τις πεποιθήσεις μας.

Πώς;

Οι πεποιθήσεις και τα συναισθήματα δημιουργούν κύματα στο κβαντικό πεδίο του σύμπαντος με αποτέλεσμα να βιώνουμε την πραγματικότητα που εκπέμπουμε. Τότε θα μου πείτε γιατί βιώνουμε καταστάσεις που δεν θέλουμε? Το μόνο εμπόδιο είναι η έλλειψη της συνειδητότητάς μας.

Κάθε ένας από εμάς αποτελεί ένα πεδίο που θα υπάρχει ακόμα και όταν το υλικό σώμα αποχωρήσει και πάνω σε αυτή την αρχή στηρίζεται η συστημική ψυχοθεραπεία.

Η κβαντική μάς λέει ότι χρόνος δεν υπάρχει. Ο χρόνος είναι μια ανακάλυψη του ανθρώπου της 3ης διάστασης για να μπορέσουμε να ορίσουμε τις πράξεις της 3ης διάστασης.

Ας ξαναπάμε στο κβάντουμ όμως.

Αν το κβάντουμ περιλαμβάνει τα πάντα ως πληροφορίες μέσα του, τότε περιλαμβάνει και τον κάθε ένα από μας. Αφού λοιπόν εμείς αποτελούμαστε από άπειρο αριθμό κβάντουμ, αναλογιζόμαστε πόσες άπειρες φορές έχουμε το σύμπαν μέσα μας! Με ό,τι και να περιλαμβάνει αυτό: Δηλαδή έχουμε μέσα μας άπειρες φορές τον Θεό… Καταλαβαίνετε πόσα θεϊκά κομμάτια έχει ο καθένας από εμάς μέσα του; Πόσο φως; Και πόσο σκοτάδι; Πόση θεραπεία και πόση ασθένεια; Πόση χαρά και πόση λύπη; Και είναι μόνο θέμα πεδίου τι θα εκφράσετε… σε ποιο πεδίο λοιπόν θα συντονιστείτε…

Πάρτε για λίγο μια ανάσα και σκεφτείτε πώς είναι η ζωή σας σήμερα… Είναι αυτό που σας κάνει χαρούμενους, υγιείς; Αν όχι πάρτε απόφαση και αλλάξτε πεδίο… ΤΩΡΑ!!! Είναι θέμα συνειδητότητας απλά…

Μα τι είναι τέλος πάντων αυτή η συνειδητότητα;

«Φιλοσοφικός όρος που εκφράζει την ικανότητα της προσωπικότητας για ηθικό αυτοέλεγχο και επίγνωση και θεωρείται κίνητρο για την πρακτική δραστηριότητα του ατόμου σε σχέση με την πραγματικότητα». Συνείδηση είναι «η νοητική δυνατότητα ενός οργανισμού η οποία του επιτρέπει σε προέκταση των αισθήσεών του να γνωρίζει και να κατανοεί τον εαυτό του, το περιβάλλον του, τα συμβαίνοντα γύρω του και μέσα του και να έχει κατά το δυνατόν την αίσθηση της θέσης και της σημασίας του στον κόσμο καθώς και τον αντίκτυπο των πράξεών του». Αυτή είναι η κύρια διαφορά μας από τα άλλα θηλαστικά. Η συνειδητότητα.

Αυτή λοιπόν θέλει καλλιέργεια, εκπαίδευση και εξέλιξη. Κάθε εποχή κατάφερε να εξελίξει σε ένα επίπεδο το κοινωνικό πεδίο της συνειδητότητας και ακολουθούσε και η προσωπική. Εξαιρέσεις φωτισμένων ανθρώπων που η δική τους συνειδητότητα επηρέασε όλη την ανθρωπότητα γνωρίζουμε όλοι… το ποιοι συντονίστηκαν με την καθαρή τους ποιότητα είναι η θλιβερή πλευρά της ανθρώπινης ιστορίας.

Ας δούμε τώρα και μια άλλη παραδοχή της κβαντικής. Την αλληλεξάρτηση. Θα την ονομάσω έτσι γιατί έτσι την καταλαβαίνω καλύτερα.
Σε ένα πείραμα που έγινε πήραν ένα άτομο, το απομόνωσαν και κατόπιν το χώρισαν. Το μισό του κομμάτι έμεινε στην Ευρώπη και το άλλο μισό μεταφέρθηκε στην Αμερική. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως οποιαδήποτε αλλαγή γινόταν στο ένα κομμάτι του ατόμου, την ίδια αλλαγή παρουσίαζε και το άλλο. Το συμπέρασμα που έβγαλαν είναι πως όταν κάποια στιγμή ένα πεδίο χωρίζεται σε άλλα πεδία, όσο και να τα απομακρύνουμε, αυτά πάντα θα αλληλεπιδρούν.

Σύμφωνα με τη θεωρία του θεϊκού μάτριξ, κάποτε όλοι σαν ψυχές ήμασταν ένα· τώρα που το θεϊκό μάτριξ έσπασε, χωριστήκαμε σε ξέχωρα πεδία που όμως αλληλεπιδρούμε ο ένας πάνω στον άλλον. Και έρχεται τώρα και η κβαντική και το αποδεικνύει περίτρανα και στοιχειοθετεί τη βασική της αρχή:

«Σύμπαν και σώματα αποτελούνται από ενεργειακά πεδία που συνεχώς αλλάζουν. Τα πεδία αλληλεπιδρούν και δημιουργούν έτσι τον κόσμο μας με ένα τρόπο απεριόριστων δυνατοτήτων».

«Όταν καταλάβουμε όλοι μας ότι είμαστε από υλικό και τα πεδία μας αλληλεπιδρούν, θα αλλάξει και η επίγνωση του ρόλου μας. Από παθητικοί παρατηρητές γινόμαστε δυνατές δημιουργικές δυνάμεις που αποτελούμαστε από το ίδιο υλικό που αποτελούνται όλα».

Είμαστε το σύμπαν και το σύμπαν είναι εμείς. Ό,τι μου συμβαίνει σας επηρεάζει, ό,τι πράττω σας ωθεί σε μια αλλαγή. Υπάρχω γιατί υπάρχετε και υπάρχετε γιατί υπάρχω. Είμαστε αλληλεξαρτώμενα πεδία. Κινούμαι και προκαλώ κίνηση.

Στη Νευτώνια Φυσική ένα κύμα που έχει μήκος πλάτους 2 cm π.χ., αν βρει κύμα με -2 cm θα γίνει 0 χωρίς παλμό και κίνηση. Γι’ αυτό σήμερα είμαστε εδώ για να γίνουμε όλοι μαζί ένα κύμα «+».

+ στη συνειδητοποίηση
+ στην εξέλιξη
+ στην υγεία
+ στην αφθονία

Αν αυτό το καταλάβουμε εμείς και αν η κβαντική θεωρία γίνει πράξη, αν γίνουμε κβαντικοί τύποι θα μεταφέρουμε αυτό το πεδίο σε πιο δυνατά επίπεδα δόνησης και σ’ εκείνο το πεδίο δεν υπάρχει ούτε φτώχεια, ούτε ασθένεια, ούτε μοναξιά, ούτε φασισμός. Υπάρχει ένα ανώτερο πεδίο δονητικά που λέγεται ΑΓΑΠΗ.

Κανένα πεδίο δεν έχει πιο υψηλή συχνότητα από αυτό και είμαστε εκεί γιατί είναι μέσα μας.

Τι λέτε;

Θα συντονιστούμε όλοι μαζί να το επεκτείνουμε;

Εμείς, οι «εναλλακτικοί» θεραπευτές, στην πραγματικότητα βάζουμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία του θεραπευόμενου. Γινόμαστε «μέσα» που χρησιμοποιούμε μία τεχνική που σκοπός μας πάντα είναι η βοήθεια προς τη θεραπεία. Κάποιες φορές πετυχαίνεται το 100% της αποθεραπείας, κάποιες το 20% και κάποιες τίποτα. Όλα είναι θέμα συγχρονιστικότητας. Γιατί ποτέ τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
Ο κάθε θεραπευόμενος θα πάρει από εμάς αυτό που είναι για το ανώτερο καλό του και όχι αυτό που εμείς ή εκείνος προσδοκά. Φυσικά σε μας δεν ήρθε τυχαία. Ήρθε επειδή μπορούμε ή δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Γιατί και η μη-βοήθεια κάποιες φορές μπορεί να είναι πολύ βοηθητική και άκρως θεραπευτική. Μπορεί βέβαια να ήρθε, επειδή μπορούμε να «μαλακώσουμε» την αντίσταση στη θεραπεία. Εκείνο που πρέπει να ξέρουμε και εμείς και οι θεραπευόμενοί μας είναι πως η θεραπεία αφορά εκείνους και όχι εμάς. Η θεραπεία θα φέρει αλλαγή στη δική τους τη ζωή, όχι στις δικές μας.

Όλοι μας έχουμε ένα θεϊκό κομμάτι μέσα μας. Όλοι έχουμε την ικανότητα να συνδεθούμε με την πηγή, όλοι μπορούμε να θεραπεύσουμε και να θεραπευτούμε, όμως όσο είμαστε στην 3η διάσταση απέχουμε πολύ από το να είμαστε Θεοί.

Η μεγαλύτερη παγίδα των θεραπευτών, κλασσικών και εναλλακτικών, είναι η απληστία και η μεγαλομανία. Αναγκαστικά όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το κομμάτι της προσωπικότητάς μας. Σε όλους μας δίνονται πολλές προκλήσεις να χάσουμε την ισορροπία. Με την κβαντική σάς δίνεται ένα ισχυρό εργαλείο! Πολύ ποιο ισχυρό από όσο νομίζετε ή θα ανακαλύψετε και γι’ αυτό θα ήθελα να έχουμε βάλει κάποιους κανόνες και αρχές τις οποίες θα ορίσουμε σε αυτή την ομάδα, για την προστασία και τη δικιά σας και των θεραπευόμενων, αλλά και όλης της ύπαρξης.

Βασικές αρχές:

Ο νόμος της ελεύθερης βούλησης!!! ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν τον παραβιάζουμε, ακόμη και αν αυτό δεν μας συμφέρει, βολεύει ή μας πονάει και αυτό πρακτικά και γήινα σημαίνει ότι δεν κάνουμε θεραπεία σε κανέναν χωρίς να μας το ζητήσει ή χωρίς να το θέλει. Αν αυτό μας πονάει, τότε κάνουμε θεραπεία σε μας για να το αντέξουμε.

Ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του κάθε θεραπευόμενου. Ό,τι και να είναι ή να έχει, είναι μέσα στο πλάνο της εξέλιξης της ψυχής του και είμαστε πολύ μικροί για να το κρίνουμε. Αν δεν μπορούμε, για οποιοδήποτε λόγο να χειριστούμε μία κατάσταση, υπάρχουν άλλοι που θα μπορούν.

Η πρόθεση. Στην κβαντική ορίζει τα ΠΑΝΤΑ. Εδώ εμείς ορίζουμε ο πεδίο: Ότι εργαζόμαστε για το φως. Όποιος χρησιμοποιεί την τεχνική αυτή για κάτι άλλο πέρα από το φως, να γνωρίζει ότι θα κριθεί από τη θεία δικαιοσύνη και όχι από εμένα.

Οι πνευματικοί νόμοι είναι πάνω από εμάς.

Στις θεραπείες τα πράγματα συμβαίνουν πάντα για το ανώτερο καλό όλων μας. Γι’ αυτό σημαντικό – βασικό – πρωτεύον θέμα μας είναι η ΠΙΣΤΗ. Δεν μιλάω για θρησκευτική πίστη. Ούτε για ιδεολογική πίστη. Μιλάω για την πίστη σε μια κατάσταση – εκπαίδευση – πεδίο – πηγή – θείο – Θεό που μας ανοίγει το κανάλι για το ανώτερο καλό όλων μας.

Ο καθένας από εμάς έχει ορισμένα δεδομένα στη ζωή του. Κοινώς, έχει πεδία στα οποία πιστεύει. Στα πεδία που πιστεύετε θα σας έρχονται και οι απαντήσεις. Άλλωστε εκεί που στρέφετε την προσοχή σας εκεί πάει και η ενέργεια. Το ίδιο όμως έχουν και οι θεραπευόμενοι. Γι’ αυτό μη ξεχνάτε τον σεβασμό.

Ο καθένας από εμάς έχει (είτε το ξέρει είτε όχι) μία ή περισσότερες αισθήσεις του ανεπτυγμένες. Δώστε εμπιστοσύνη σε αυτές. Είναι οι πόρτες σας που θα ανοίξουν για να μπείτε στο πεδίο του θεραπευόμενου. Όραση, ακοή, όσφρηση, είναι δυνατοί σύμμαχοί μας και όταν θα «τρώτε φλασιές» να θυμάστε ότι κάποιος από τον πνευματικό κόσμο σάς βοηθάει.

Λένε ότι ο Θεός είναι παντού…

Λένε ότι σε κάθε τυχαίο ο Θεός είναι «ινκόγκνιτο». Να τα αγαπάτε όλα τα τυχαία που συμβαίνουν στις θεραπείες σας: είναι η «βοήθεια του κοινού».

Στην κβαντική κάθε δράση φέρνει μια αλλαγή. Γιατί κάθε δράση φέρνει μιαν αντίδραση. Δεν υπάρχουν «λάθη» ή «κακές» αντιδράσεις, υπάρχουν αλλαγές. Ντόμινο τις περισσότερες φορές, αλλά ποτέ λάθος· γιατί στο πεδίο δεν θα βγει κάτι που δεν υπάρχει. Είναι ήδη εκεί και απλά φαίνεται.

Όμως μία αρχή λέει:

Ο παρατηρητής κάνει την παρατήρηση… γι’ αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί σε προβολές και ερμηνείες στο πεδίο των άλλων. Η δική σας ερμηνεία μπορεί να γίνει πληροφορία στην οποία ο θεραπευόμενος να στρέψει την ενέργειά του και να το κάνει πραγματικότητά του. Γι’ αυτό καλείστε να είστε συνετοί παρατηρητές και να μη βάζετε αρνητικές προβολές ή λέξεις στις αλλαγές. Και μάθετε τους θεραπευόμενους να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχουν λάθη στη θεραπεία της κβαντικής. Υπάρχει λάθος χειρισμός του θεραπευόμενου.

Μια βασική λυτρωτική και συνάμα εξελικτική ερώτηση που σας καλώ να κάνετε σε κάθε σας συνεδρία:

Τι έχει αλλάξει;

Και αμέσως όλο το πεδίο συντονίζεται στην αλλαγή. Το σημαντικό είναι ότι συντονίζεται ο θεραπευόμενος εκεί.

Υπάρχει ένας απαράβατος πνευματικός νόμος που ο λαός μας τον λέει απλά…

«Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις»

Σπείρετε φως και αυτό θα λάβετε στη ζωή σας. Σπείρετε θεραπεία και με κάποιο τρόπο αυτή θα γυρίσει σε σας. Είστε ένα κομμάτι του όλου και ταυτόχρονα έχετε το όλον μέσα σας…

Στο μάθημα αυτό καλούμαστε να κάνουμε ένα κβαντικό άλμα. Τι είναι αυτό το άλμα;

«Είναι ένα διακριτικό άλμα από ένα επίπεδο λειτουργίας σε ένα ανώτερο επίπεδο»

Τι χρειάζεται για να γίνει αυτό;

Διεύρυνση της συνείδησης, ανάπτυξη της συνειδητότητάς μας. Η συνείδησή μας είναι μια δύναμη την οποία οι περισσότεροι από εμάς την υποτιμούμε ή την απαξιούμε. Ο καθένας μας έχει. Άλλοι με αυτή κάνουν θαύματα και άλλοι καταστρέφουν.

Η συνείδηση έχει άμεση σχέση με τη σκέψη. Τι είναι σκέψη; Χημεία. Χημεία που παράγεται από τα νευροκύτταρα. Όμως και οι σκέψεις παράγουν νευροκύτταρα και κάπου εδώ ανάμεσα κρύβεται ο θεραπευτικός μηχανισμός. Γιατί λοιπόν δεν θεραπευόμαστε όλοι; Γιατί δεν είμαστε αυτο-θεραπευόμενοι ή θεραπευτές; Ο λόγος είναι ότι διαφέρουμε στην ικανότητα να ενεργοποιούμε αυτή τη διαδικασία. Γιατί διαφέρουμε; Μα γιατί είμαστε μέσα στην ολότητα μοναδικοί. Γιατί δεν είμαστε μόνο καταγεγραμμένες πληροφορίες, αλλά γιατί ταυτόχρονα είμαστε και ψυχές. Και η ψυχή πληροφορία είναι. Απλά έχει ελεύθερη βούληση να εκδηλώσει όποιες ικανότητες θέλει σε κάθε της ενσάρκωση.

Η ψυχή φυσικά έχει την επιλογή να μη θεραπευτεί από ένα σύμπτωμα και εδώ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση να το «ακούσουμε» και να το σεβαστούμε.

2018-11-07T12:45:50+00:00